diumenge, 23 d’octubre de 2016

Berenars en català


I... començam un any més els Berenars en català! Ja en són sis!

 Sabem que sou molts els que ja teníeu ganes que comencéssim, però havíem d'esperar que els alumnes de Cuina estiguessin preparats per fer-nos aquell piscolabis tan bo a què ens tenen avesats.

Divendres dia 21 d'octubre serà el primer dia dels Berenars d'enguany.

Per aquells que sou nous a l'institut de Calvià i ara mateix no sabeu en què consisteixen els Berenars, us en farem cinc cèntims. Cada divendres ens trobam a la sala d'actes i ens ajuntam en grups de fins a vuit persones. Cada un de vosaltres tria amb qui vol estar. Des del departament de Català us duim preparat un tema de conversa i l'encetam mitjançant un vídeo, unes diapositives, fotografies, imatges o amb un guió de preguntes. Tothom intervé en la conversa, xerrant en català, i aportant la seva experiència o el seu parer. Sempre és una experiència enriquidora, perquè a l'IES Calvià hi tenim alumnes de nacionalitats molt diverses i això ens aporta una gran riquesa cultural i ens ajuda a eixamplar el nostre punt de vista davant el món.

Poc abans d'acabar els Berenars, els alumnes de Cuina que estudien amb en Jesús de Cima ens fan arribar un piscolabis que, juntament amb el panet que duim de casa, ens dóna forces per fer front amb energia a les hores de classe que queden per acabar la setmana.

És una experiència engrescadora: tenim alumnes de primer de batxillerat que ja venien als Berenars quan feien primer d'ESO.

La recompensa més desitjada, però, arriba sempre a final de curs. L'institut convida a tots aquells alumnes que hagin assistit a un 70% dels divendres als Berenars en català, a una sortida. Aquests dos darrers anys hem anat a l'avenc de Son Pou i a la Granja d'Esporles.

Us animam a compartir aquestes berenades interculturals amb tots nosaltres, amb la voluntat d'ajudar-vos a guanyar fluïdesa i vocabulari en llengua catalana, i esperant que faceu noves coneixences i noves amistats. Tots teniu molt per ensenyar. Aprenem els uns dels altres. Us esperam a la sala d'actes aquest divendres!

Maria Clapés, coordinadora dels Berenars en català

Visita a Pirates Village


Divendres 7, els alumnes dels Cicles Superiors de Formació Professional de Gestió d’allotjaments turístics i de Direcció de Serveis de Restauració vam tenir el privilegi de ser rebuts per D. Christian Roses, productor executiu de Pirates Village i principal promotor de la tematització d’aquest hotel.

Desprès de visitar les instal·lacions de Pirates i ja acomodats a la terrassa del establiment, vam gaudir d’una xerrada excepcional, divertida i enriquidora amb l’emprenedor i empresari turístic, Christian Roses.

La classe de Màrqueting Turístic es va traslladar a un indret real per a que els nostres alumnes pogueren descobrir de primera ma la els esforços que realitzen alguns empresaris per innovar i millorar l’oferta turística de Mallorca.

Moltíssimes Gracies Sr. Roses. Hi va estar fantàstic. 





 

dimarts, 18 d’octubre de 2016

Dia de les verges

Demà al primer esplai els alumnes de GM de cuina vendran roses de llepolies i bunyols davant del bar per recaptar diners per al seu viatge d'estudis.



dijous, 13 d’octubre de 2016

Venda de coques

A partir de la propera setmana, els alumnes de 4t d'ESO vendran coques els dimarts i els dijous al primer esplai per recaptar diners per al viatge d'estudis. 


dilluns, 10 d’octubre de 2016

Nou desfibril·lador

L'institut ja compta amb un desfibril·lador,  allotjat a la planta baixa del centre.

El director amb el nou desfibril·lador

Us exposam en aquest enllaç els seus avantatges: CLICA AQUÍ


Tutors responsables

Els alumnes voluntaris de 3r d'ESO ja han començat a rebre el seu carnet que els identifica com a tutors responsables d'un company de 1r d'ESO, després de la sensibilització que es dugué a terme dia 29 de setembre. ENHORABONA per la vostra disposició!


Grup de 3r d'ESO A














Sensibilització a 3r d'ESO

Sensibilització a 3r d'ESO

Els alumnes de FP Bàsica ja treballen al restaurant

Els alumnes de Formació Professional Bàsica ja han començat a oferir el servei de bar i restauració els divendres al primer esplai per a tothom. Hamburgueses, pilotes, sandwiches... cada setmana variaran la seva oferta per complaure als paladars més exigents.