dimecres, 25 de març del 2015

El gran Sófocles. La seva obra cobra vida al Teatre Principal de Palma.


Text: Tiffany Vallejo, 4t d'ESO D
Fotos: Layla Fraser, 4t d'ESO A 

El passat 13 de març els alumnes de 4t d'ESO que fan l'optativa de Llatí, vam anar al Teatre Principal a veure l'obra Electra, amb la professora d'aquesta matèria, Cristina, i els professors de Socials, Pedro i Joan. És la quarta obra de teatre que he vist a la meva vida i puc dir, sense exagerar, que és la millor. Crec que malgrat la seva manca de material i vestuari, tant actors com actrius van brodar els seus papers amb entrega i passió. Vaig veure que havien assajat molt per representar aquests personatges clàssics i em vaig sentir absorbida per aquesta tragèdia clàssica amb tocs còmics.  Si en voleu saber l'argument aquí el teniu:

En tornar de la Guerra de Troia, Agamèmnon, és rebut a Micenas per la seva dona Clitemnestra, qui l'assassina amb l'ajuda del seu amant, Egist, castigant el seu marit d'aquesta manera per haver-se atrevit a sacrificar la filla de tots dos, Ifigènia, per tal que la flota grega pogués partir rumb a Troia.

Els altres fills, Orestes, Electra i Crisòtemis han patit mentrestant sorts molt diverses. Les dues germanes segueixen vivint a Micenas, mantenint una relació amor-odi a causa de la diferent actitud després de l'assassinat del seu pare . Crisòtemis roman al palau, sense expectatives de futur i sense gaudir de la vida i Electra viu una existència lamentable en una barraca apartada de la mansió real.

Orestes, que havia partit feia ja molt de temps amb l'ajuda de la seva germana Electra, té l'esperança de tornar i venjar la mort del seu pare, per la qual cosa la seva mare viu amb temor.

Després d'un llarg temps, Orestes arriba a Micenes, acompanyat per Pílades, el qual anuncia la falsa mort d'Orestes a la reina i la seva filla Electra, deixant així la reina amb un sentiment de tranquil·litat ,mentre que Electra s'enfonsa més en el seu pou de tristesa , ja que pensa que ha perdut l'última esperança de venjar el seu difunt pare.

Orestes no pot veure patir la seva germana, així que li explica la veritat i el seu pla.

Poc després Orestes i Pílades entren a palau, i se sent el plor de Clitemnestra quan la maten. I finalment, quan Egist  és guiat per Orestes i Pílades, fins a  l'habitació on Agamèmnon havia mort, és assassinat allà mateix.

















1 comentari: