dilluns, 22 de desembre de 2014

dimarts, 16 de desembre de 2014

Intercanvi amb Alemanya

Els alumnes de la matèria d'alemany han estat rebuts pel director de l'institut Herzog Christoph Gymnasium,a Beilstein, on passen un dies coneixent el sistema educatiu alemany i fent amistats.




Simulacre d'incendi a l'IES Calvià


dimarts, 9 de desembre de 2014

TAPAS DE CINE



GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ DE LA IV CURSA SOLIDÀRIA DE L'IES CALVIÀ!

Des de fa quatre anys la Comissió de solidaritat de l'IES Calvià organitza una cursa solidària per tal de recaptar fons per ajudar Save the children, una organització no governamental que té com a objectiu ajudar els nins i nines en temes relacionats amb la salut, la nutrició, la qualitat educativa, l'explotació laboral infantil, etc.

L’IES Calvià hi col·labora fent que siguin els mateixos participants a la cursa (alumnes i professors) que paguin 1 euro, que va destinat íntegrament a aquesta organització. Enguany s’han recaptat al voltant de 800 euros.

El recorregut ha estat de tres quilòmetres i hi han participat els alumnes de tots els nivells educatius, professorat i personal no docent. Els nins i nines de 5è i 6è de l'escola Puig de Sa Ginesta i Puig de Sa Morisca, acompanyats pels seus mestres i cap d'estudis, també hi han volgut col·laborar.
Els guanyadors de la cursa han estat els següents:
Alía Ibesadiken, Unai Limón i Beatriz Brocal (Primària) ; Ángel Calderón, Toni Llabrés i Luís Muñoz (1r d’ESO); Cameron Ramírez, Nathan Harris i Xavi Marín (2n d’ESO, categoría masculina); Llucy Frazer, Lucía Lozano i Alicia Weisbach (2n d’ESO, categoría femenina); Pablo Alfaro, Blaine Davies i Gabriel Vives (3r d’ESO, cat.masc.); Laia Rayó, Camila Kevkinova i Aitana Mendoza (cat.fem.); Eric Blázquez, Sebastián Rodríguez i Dani Blázquez (4t d’ESO/bat./cicles, cat.masc); Eva Jaume, Lucía Antelo i Georgina Griffin (4t d’ESO/bat./cicles, cat.fem.); Eduard Moyà, Ximo Soler i Pedro Delgado (professorat, cat.masc.) i Núria Rosselló, M.José Rodríguez i Lina Serrano (professorat i personal no docent).
Des d'aquí volem felicitar tots els guanyadors, així com els participants i especialment donar l'enhorabona als organitzadors i col·laboradors: Alfonso Navarro, Emilio Ibáñez, Ximo Soler, Xisca Cuart i Juanjo González.


dijous, 4 de desembre de 2014

Balear Skills: fotos

ENTREVISTA A JAUME ROSSELLÓ, GUANYADOR DE BALEARSKILLS

Malgrat que Jaume Rosselló, guanyador de Balearskills, està molt ocupat a la cuina (és alumne de 2n de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia), ens ha concedit una entrevista que tot seguit reproduïm.

A.M. Per què vas decidir estudiar Cuina?
J.R. Els meus padrins eren cuiners a un hotel que tenien al Port d'Andratx, així que podríem dir que em ve d'herència.

A.M. Com va ser que vas voler participar al Balearskills? Creies que guanyaries?
J.R. Van ser els professors que ho van decidir, creien que ho podria fer bé. En cap moment vaig pensar que guanyaria.

A.M. Quins plats vas fer i per què els vas triar?
J.R. Bé, de fet va ser n'Olivia Caballero i el grup de Grau Superior de Cuina que van pensar quin plat podia elaborar a partir dels ingredients obligatoris. De primer vaig fer guatlles amb xocolata i de postres un gelat invertit de mousse amb mascarpone.

A.M. Què suposa haver guanyat la competició?
J.R. Suposa participar com a representant de les Illes Balears a la competició que es farà a nivell estatal, l'Spainskills, així que hauré de competir amb la resta de comunitats.

A.M. Quan se celebrarà i quin plat cuinaràs?
J.R. Crec que serà al mes d'abril, però encara no tenim les bases ni el programa concret, però sé que seran quatre dies molt intensos a Madrid i que un membre del jurat del Balearskills i n'Olivia m'ajudaran a elaborar-lo.

A.M. I si guanyassis...
J.R. Uf, és molt difícil, no m'ho puc imaginar. Però si fos així, llavors hauria de competir amb la resta de guanyadors d'Europa.

A.M. Quin plat és el que prefereixes cuinar? I de dolç, què t'agrada fer?
J.R. Bé, m'agrada cuinar qualsevol plat fet amb arròs: paella, arròs brut, etc. I també m'agrada la carn, l'entrecot especialment. Pel que fa al dolç no en som especialista, però sí que m'agrada elaborar postres de rebosteria moderna, més exòtics, no tant els tradicionals de tota la vida.


A.M. Recomanaries venir a estudiar Cuina en aquest centre? Per què? Què és el que t'agrada més?
J.R. Clar que sí, sense dubtar-ho un moment ho recomararia. L'ambient és molt bo, les instal.lacions són noves i modernes i el professorat també és molt bo. Enguany els meus professors de Cuina són na Diana Caballero i en Jesús de Cima.

A.M. Moltes gràcies per la teva amabilitat i bona disposició. I molta sort!
J.R. A vosaltres!


dimarts, 2 de desembre de 2014

ELS SEGONS DE BATXILLERAT JA PENSEN EN EL SEU FUTUR!






 

Paula Roig Moreno 2nbat. A
Dimecres passat, dia 19 de novembre, les classes de segon de batxiller van sortir del centre a les 11:00 del matí per anar al Poble Espanyol de Palma. El motiu va ser assistir a la jornada organitzada per “Orienta Unitour”, que tenia com a objectiu assessorar i orientar l’alumnat a l'hora d’escollir els seus estudis de grau.
Així, van tenir l'oportunitat de consultar les principals universitats espanyoles, tant públiques com privades, i resoldre tots els dubtes, com ara les beques, les sortides professionals, les notes de tall, els acords internacionals… Les diferents universitats tenien el seu punt d'informació en una sala, amb una taula informativa, per donar una atenció personalitzada a cadascun dels interessats.
Durant l'Unitour els assistents van ser aconsellats per triar l'elecció correcta de cara als seus estudis futurs. A més a més, l'assistència era totalment gratuïta. Així doncs, esperem que la visita servís d’ajuda als nostres joves i que ara tinguin les idees més clares!