dimecres, 2 d’abril del 2014

Fem una gimcana per saber qui era Ramon Llull!

Redacció: Mitko Nikola, 3r d'ESO A
Fotografia: Cassandra Rohr, 3r d'ESO A

El passat 25 de març, tots els tercers d'ESO vam fer una gimcana cultural organitzada pel Departament de Llengua Catalana. Tres autocars van partir de l'institut a les 9,00h i ens deixaren al Parc de les Estacions, a Palma.



Ens vam dividir en grups de quatre o cinc alumnes i les professores ens donaren un plànol de Palma, per saber orientar-nos millor. També ens donaren un guió de treball   amb totes les instruccions. Es tractava d'anar a diferents llocs relacionats amb la vida de Ramon Llull i fer-ne fotos, mitjançant unes pistes.


Primer anàrem a l'institut Ramon Llull i férem una foto de la façana. A continuació partírem cap a la Plaça Major, on hi ha una placa que ens indica on va néixer l'escriptor. Després ens férem la corresponent foto a l'església de Santa Eulàlia, on es conta una llegenda molt coneguda sobre la vida de l'autor. Després anàrem a veure la tomba de R. Llull a l'església de Sant Francesc, i vam copiar en un paper el que deia la inscripció que hi havia al costat del sepulcre. Ens havíem de fer una foto al claustre del col·legi. Just al costat hi havia un carrer amb el nom de Ramon Llull.

Prop de la Seu hi ha l'Estudi General Lul·lià. Havíem d'investigar què s'estudia en aquest lloc. Finalment, anàrem al Passeig Marítim on hi ha una estàtua de l'escriptor, havíem de fer-ne una foto i havíem d'apuntar en quines llengües estava l'escrit que hi ha al peu de l'escultura.


Amb tot això després farem un treball per completar els coneixements sobre aquesta important figura de la literatura catalana.

Al meu grup i a mi ens va agradar molt perquè anàvem sols sempre i el que vèiem era molt interessant, tot i que m'hagués agradar tenir més temps per passejar. Tots ens retrobàrem al Parc de les Estacions a les 13,30h.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada