dijous, 27 de març del 2014

Avui ens han visitat rèptils, amfibis i aràcnids!

Arash i Juan A. Salazar (PALIC, 1r d'ESO)

El passat dimecres dia 26 de març ens van visitar uns éssers molt especials. El Departament de Biologia ens tenia preparada una sessió ben diferent de les que fem cada dia. Na Mercedes i n'Àlex ens esperaven a la Sala d'actes amb uns animalons ben curiosos.

Primer ens van mostrar una tortuga d'aigua. A continuació ens en van mostrar una de morta, amb la closca oberta, i vam veure la columna vertebral d'aquest rèptil. A continuació, ens van dir que ens en mostrarien una de molt petita, però la nostra sorpresa va ser quan vam veure una tortuga terrestre enorme, tot i que només tenia 10 anys. La va posar damunt la taula i estava tan nerviosa que va orinar. Se sap que és mascle perquè té la panxa corbada, cosa que li serveix per muntar la femella.

Després vam observar un petit camaleó, ens explicaren que canvia de color per mimetitzar-se amb la natura, per amagar-se dels predadors i que la seva cua els ajuda a aferrar-se a les branques. Té la llengua tan llarga com el cos, és curiós que cadascun dels ulls pot mirar en una direcció diferent.


Després ens mostrà el dragó barbut, es diu així perquè quan es veu amenaçat se li infla la barbeta i se li posa de color negre, si es veu amenaçat es desfà de la cua, que continua movent-se i així el predador es distreu. També té punxes, però no les fa servir per atacar, només són per dissuadir els enemics.

Tocà el torn de la taràntula, era de color fosc i peluda. Tot i que la seva picada no és mortal, quan desprèn el pèl per defensar-se te pot provocar una dolorosa irritació. Té unes pinces per agafar les preses.


La granota d'aigua ens va fer molta gràcia, era molt grassa perquè estava inflada d'aigua, quan la tocaves semblava un globus omplert d'aigua. Després ens va mostrar una granoteta molt petita, que estava en una capseta transparent. Amb el seu verí podria matar 10 persones.

Llavors ens mostrà un llangardaix, semblava una serp perquè no tenia potes, però no ho era. El  seu verí és al.lucinògen.


I finalment sortí del seu amagatall una serp molt llarga, ens explicaren que és a través de la llengua que oloren, se'n porten el menjar a la boca i el sentit de l'olfacte el tenen al paladar. En aquell moment mudava la pell i molts dels alumnes ens en duguérem un bocinet.




Ha estat una xerrada que ens ha agradat moltíssim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada