diumenge, 2 de febrer del 2014

Hem visitat el departament de Física i Química de la UIB!

Isi Peces, 4t d'eso C

El grup científic de 4t vam anar d’excursió a la Universitat de Palma, de 9:15h a 13:30h .
Vàrem començar amb el taller de química, realitzant unes experiències de laboratori amb els professors Joan Jesús Fiol i Juan Frau. En primer lloc, ens varen fer una breu explicació de l’activitat i després ens varen parlar sobre les normes de seguretat i eliminació de residus.

Més tard vam fer dues pràctiques, a la primera ens varen ensenyar com es destil·len dos líquids per separar l’un de l’altre amb el muntatge preparat. I la segona pràctica consisteix en trobar quines substàncies hi ha en diferents recipients sense etiqueta. Una de les tècniques que vàrem fer servir és la sublimació. Per dur-la a terme, vam posar un vas de precipitats sobre una placa calefactora i un vidre de rellotge amb gel damunt del vas de precipitats. Una altra manera d’identificar una substància és a través del seu espectre infraroig (IR) i finalment, afegim aigua al sòlid que no ha sublimat per dissoldre altres possibles components presents a la mostra  i separem de la dissolució la part insalubre que ens quedi mitjançant filtració a pressió reduïda.


I en segon lloc, vam finalitzar amb el taller de física, amb el professor Enrique Gómez. Ens va ensenyar el gel sec, que és diòxid de carboni en estat sòlid i rep aquest nom perquè, malgrat semblar-se al gel o a la neu pel seu aspecte i temperatura, quan es sublima no deixa residu d'humitat i és el que ens va ensenyar el professorat amb diferents pràctiques, com congelar un globus i fer-lo tornar al seu estat normal en només uns segons. Aquest gel té una temperatura de sublimació de -78,5ºC ( a una atmosfera de pressió).


En conclusió, vam aprendre molt amb aquesta sortida a la UIB i sobretot les darreres pràctiques varen ser molt interessats. Us recomano una sortida al laboratori científic, on pots aprendre molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada