diumenge, 23 de febrer del 2014

Anam a Palma per aprendre llegendes de la ciutat i menjar "fish and chips"!

Miguel Zamora, 2n ESO A


Al principi jo pensava que la sortida seria avorrida, però va estar molt bé. Primer vam anar amb en Ximo, professor d'anglès, al Fish and Chips Palma. En Tom, que du el negoci, ens va explicar la seva vida. Ell va venir a Mallorca perquè volia fer menjar  típic d'Anglaterra i donar-la a conèixer a Mallorca. És un aficionat del rugbi i juga a un equip que es diu Ponent. Després de dir-nos tot això, vam entrar a l'establiment del Fish and Chips Palma i ens va donar una ració de peix amb patates fregides i ens la vam  menjar. A mi no m'agrada el peix, però aquest va ser molt bo.


Després de menjar vam anar amb n'Antònia M. Andreu, professora de Llengua catalana, a veure l'estàtua de Ramon Llull, ens va dir que va escriure més de 260 llibres. Aquest escriptor, creador del català literari, va tenir cinc aparicions de Jesucrist i això va fer que tengués clar que havia de deixar la vida mundana i dedicar-se a convertir els infidels musulmans. També ens va explicar una llegenda molt coneguda i és la que conta que un dia ell anava amb el seu cavall i va veure una dona molt bella i la va perseguir fins a l'església de Santa Eulària, llavors la dona va mostrar el pit i Ramon Llull va veure que estava podrit perquè tenia una malaltia. Llavors Ramon Llull va saber amb certesa  que havia de convertir al cristianisme els àrabs.


Després d'això vam anar a diferents places. El que més em va impressionar va ser la història de l'engendrament del rei En Jaume. Els seus pares, Pere el Catòlic i Maria de Montpaller, varen arribar a tenir un hereu perquè a Pere el Catòlic el van enganyar. Van fer creure al rei que a la cambra del palau de Montpeller l'esperava la seva amant. Però en realitat era la seva dona, na Maria. Per certificar que el futur rei seria legítim, van entrar dins l'habitació bisbes, donzelles, etc. I així va ser com al cap de nou mesos va néixer el futur rei, Jaume I.





 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada