divendres, 9 de novembre del 2012

pAnteRes de llUm

Els joves de l'IES CALVIÀ no som MonsTres. SOm PanTEres de LLUM i de colOrs.

A Espai Creatiu hem decidit treballar aquest semestre els temes de la llum i la foscor.
En aquesta altura del curs, ens endinsam en els mesos de la foscor. Els dies plens de llum de la platja semblen llunyans i la foscor cada vegada es fa més present a mida que els dies s'acursen. Antigament aquest canvis s'explicaven de moltes maneres. Els antics grecs parlaven del rapte de la Primavera (Persèfone o Prosèrpina) a mans de l'Hades que se la duia cap a l'infern cada sis mesos. Els celtes d'Irlanda marcaven aquest xap entre la llum i la foscor amb la celebració de Halloweeen, on els esperits i els follets s'escapaven d l'inframón per visitar i jugar amb els vius. A la nostra terra celebram el Dia dels Difunts, on s'encén una espelma (la llum de nou) per tal de recordar els nostres morts i que les ànimes del purgatori ens trobin.

El vídeo que us oferim ara, pAnteRes de llUm, és el resultat primer d'aquesta sèrie de tallers creatius i usa totes aquestes idees. Basat en el poema "El Tigre" den William Blake, juga amb el concepte de què la mirada mai no és innocent. El que mira mai no ho fa de manera objectiva. Tot és relatiu. Com la llum. Només veim el que la llum ens mostra. Durants molts d'anys el nostre institut ha estat etiquetat com a La Pantera i nosaltres com feres salvatges de la selva. Aquest video es planteja aquest estereotip i demostra que les feres indòmites també, amb un poc de llum, podem crear (i fer molta por!).

pAnteRes de llUm
és el primer pas d'una sèrie de projectes que culminarà amb una readaptació visual i, si ens és possible amb l'ajut de les muses, teatral, del mite del Segrest de Persèfone. No us oblideu passar per la Bliblioteca/Espaicreatiu. Apuntau-vos-hi al proper taller!


 
                                             ESPAI
                                                                                                    c r e a t i u

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada